Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koga komarci više ujedaju? - | K-013 Portal

Koga komarci više ujedaju?

Niste paranoični, ako mislite da vas komarci više vole u poređenju sa drugim osobama iz vaše okoline. Postoje naučno dokazani razlozi zbog kojih je to moguće.

Nabrojaćemo najbitnije.

1) Boja odeće - Komarce privlači tamnija boja odeće, za razliku od drugih insekata, koje privlači svetla boja.

2) Pokret - Što se više krećete, to vas komarci više prepoznaju kao živo biće, koje je odličan izvor hrane. Zato je uvek bolje da se što manje pomerate.

3) Toplota tela - Što je neko zagrejaniji, to više privlači komarce. Na primer, osobe koje su zadihane ili znojave predstavljaju pravi magnet.

4) Ugljen dioksid - Komarci imaju detektor za uglen dioksid koji svi izdišemo, i zato su uvek u našoj blizini. Deca emituju manje ugljen dioksida, pa su manje primetne mete, dok trudnice, s druge strane, izdišu više.

5) Alkohol - Naučnicima još nije jasno zašto, ali osobe koje su konzumirale alkohol su privlačnije komarcima.

6) Genetski faktori - Neki ljudi naprosto imaju takav sklop gena i bakterija na koži, da su naprosto sami po sebi mamac za komarce. Tu se ništa mnogo ne može uraditi, osim da se poveća opreznost.

7) Krvna grupa - Osobe koje su 0 krvna grupa više privlače komarce u poređenju sa svim ostalim krvnim grupama.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.