Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Misteriozna piramida na Antarktiku ''baza vanzemaljaca''? - | K-013 Portal

Misteriozna piramida na Antarktiku ''baza vanzemaljaca''?

Pre par dana na You Tube se pojavio video-snimak na kome se tvrdi da je američki državni sekretar Džon Keri prošle nedelje boravio na Antarktiku, gde je navodno kako tvrde teoretičari zavere posetio "bazu vanzemaljaca", smeštenu u piramidi.

Video postavljen na kanalu "Third Phase of the Moon"posvećenom teorijama zavere o vanzemaljcima, prikazuje strukturu u snegu u obliku piramide, sa natpisom "Antartica Pyramid" (u prevodu Piramida na Antarktiku), nalik na one kojima su obeležena mesta na digitalnoj karti "Google Earth".

Činjenica da je u reči "Antartica" ispušteno jedno slovo (Antartica umesto Antarctica) navodi na zaključak da su na slici rađene izmene.

Snimak je izazvao različite reakcije kao i komentare. Neki su podržali tvrdnje, poput Džejmsa Džejsona, koji je napisao: “Izvrstan članak, i ja verujem da će sve postati veoma dramatično, a to važi za sve stanovnike naše planete." Drugi su, međutim, odbacili tvrdnje. Gordon Anderson je napisao: “Proveo sam mnogo vremena spuštajući se na skijama niz planine, a ovo mi izgleda potpuno prirodno - a ne kao nešto što je napravljeno ljudskom rukom!”

Nije poznato šta bi struktura mogla da predstavlja, ali liči na nunatak, spektakularni planinski vrh koji uzdiže iznad površine glečera.

Najdžel Votson, autor “Priručnika za istraživanje NLO” izjavio je za “Dejli mejl” da su "fotografije piramidalnih struktura ili obrađene u fotošopu kako bi planine više ličile na piramide, ili je jednostavno reč o prirodnim formacijama poznatim kao ‘nunatak'.

"Reč je planinskim formacijama koje nastaju usled pomeranja glečera i erozije, i nisu delo vanzemaljaca koji bacaju laserske zrake", zaključuje on.

(Blic)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.