Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Popunila ukrštenicu koja je bila deo muzejske postavke - | K-013 Portal

Popunila ukrštenicu koja je bila deo muzejske postavke

Penzionisana zubarka (91) je bila impresionirana delomično popunjenom ukštenicom da je morala uzeti olovku i popuniti prazna polja. Starica je bila u poseti muzeju u Nirnbergu gde ju je posebno impresioniralo delo Artura Kopkea Reading-work-piece iz 1977. godine, koje je na pozajmici nemačkom muzeju.

Avangardni umetnički predmet delo Artura Kopkea Reading-work-piece iz 1977. godine osigurano (vredno) je na oko 80.000 evra. Odgovor na jedno od pitanja u ukrštenici bila je engleska reč za "mauer", odnosno zid (Wall).Starica je znala rešenje pa je ubrzo izvadila olovku i popunila prazna polja. Gospođa je kasnije rekla policiji da joj je žao, ali da je muzej trebalo da označi i kaže posetiocima da ne popunjavaju ukrštenicu.

Kustos muzeja Eva Kraus rekla je da zna da starica nije želela ništa loše da uradi, ali da muzej mora da prijavi štetu policiji.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.