Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pronašao džinovski biser vredan 100 miliona dolara - | K-013 Portal

Pronašao džinovski biser vredan 100 miliona dolara

Požar u kući jednog filipinca ribara ga je naterao da ipak svoj biser preda tamošnjim vlastima i tad je saznao da dragi kamen- biser vredi milione dolara. Nemenovani ribar sa filipinskog ostrva Palavan pronašao je unutar školjke džinovski biser, definitvno, jedan o najvećih na svetu!

Ovaj džinovski biser ribar je ( za nepoverovati) čuvao deset godina kao amajliju za sreću i krio ga ispod kreveta. Međutim, on nije bio svestan da je vrednost dragog kamena - bisera, je oko 100 miliona dolara. Drvena brvnara u kojoj je živio izgorela je, pa je ribar biser predao turističkom službeniku u Puerto Princesci. Ovo je najveći biser na svetu, ima širini od 30 centimetara a dužine je oko 60 centimetara, teži 34 kilograma.! Pre njega ovu “titulu” je ima Alahov biser težak 6,4 kilograma i vredan 35 miliona dolara.

Filipinske vlasti se nadaju se da će moći da zadrže džinovski najveći na svetu već sada biser da bi podstakli turističke posete.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.