Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PVC prozori imaju zimski i letnji režim, evo kako da ih prilagodite! (VIDEO) - | K-013 Portal

PVC prozori imaju zimski i letnji režim, evo kako da ih prilagodite! (VIDEO)

PVC stolarija je najčešći izbor, jer ih je najlakše podesiti, a i najbolje zadržavaju temperaturu u domu. Ali prilikom ugradnje majstori vam ne kažu dve vrlo bitne stvari, koje vam mogu veoma značiti.

Poenta je u da u različitim vremenskim periodima potrebno je promeniti način „održavanja“ prozora. Jednostavno otvorite prozor i pronađite šraf na strani gde se nalazi ručica, pa ga podesite pomoću inbus ključa. Šraf koji se nalazi sa strane šarke okrećite ka unutra, pri čemu se reguliše sila potiska prozorskog okvira. Kada vam majstor postavlja prozor najčešće ostavi u „standardnom“, odnosno srednjem „režimu“. Ako niste sigurni u kom su vam „režimu“ prozori i vrata, jednostavno prozorskim krilom pritisnite komad papira.

Ako možete bez problema da ga izvadite, namešteno je na letnji “režim”, a ako se pokida prilikom vađenja onda je na zimskom „režimu“. Nije poželjno da ostavljate prozore i vrata na „zimskom režimu“ cele godine jer se opterećenje na gumu okvira dosta povećava, pa će se brzo istrošiti.

Detaljnije pogledajte u videu!

(Kurir)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.