Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slovenci imaju najveću čokoladu na svetu - | K-013 Portal

Slovenci imaju najveću čokoladu na svetu

Firma "Čokoladnica cukrček" iz Ljubljane napravila je površinski najveću čokoladu na svetu! Ovaj slatki rekord koji su postavili Slovenci 15 aprila i sada im je on i zvanično priznat, u novom međunarodnom izdanju Ginisove knjige rekorda, prenosi slovenačka agencija STA.

Ogromna čokolada načinjena od 28 hiljada manjih, bila je sastavljena, izmerena, a dobrim delom i pojedena na festivalu čokolade i poslastica u Radovljici u Sloveniji.

Na njoj je ekipa poslastičara iz Ljubljane radila pune dve nedelje, utrošivši 1.450 kilograma čokolade i imala je površinu od 142,32 kvadratna metra.

Na kraju je to sada i zvanično najveća ikad napravljena čokolada na svetu, a bila je dugačka 14 metara i široka 10 metara.

Time je Ljubljana iz Ginisove knjige istisnula prethodnog rekordera, splitsku čokoladu "Nadalina", površine 102 kvadratna metra, tešku "svega" 800 kilograma.

Čokoladu "Nadalina" prošle je godine je povodom 25. godišnjice rada svoje firme, napravio splitski preduzetnik i muzičar Marinko Biškić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.