Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZANIMLJIVOSTI: Natmeg je najstariji mačor na svetu - | K-013 Portal

ZANIMLJIVOSTI: Natmeg je najstariji mačor na svetu

Mačak Natmeg za koga se veruje da je najstarija mačka na svetu upravo je proslavio 31. rođendan (ili 141 ljudsku godinu)."Najstariji mačak" čije je ime Natmeg (muskatni oraščić) svoje vlasnike je odabrao tako što im se jednog dana, pre 26 godina, pojavio u dvorištu. "On je gazda u ovoj kući i apsolutno je divan" kažu Natmegovi vlasnici za Liz i Ian Finli su usvojili mačka lutalicu 1990.godine nakon što se on sprijateljio s njihovom mačkom Space.

Nakon što su ga usvojili, odveli su ga kod veterinara koji im je rekao da mačak ima najmanje pet godina. Tako je Natmeg postao najstariji mačak na svetu, ali da bi se kvalifikovao za Ginisovu knjigu rekorda vlasnici moraju da pokažu dokumenta koja to i dokazuju što je poprilično teško, ali oni ne odustaju i rade na tome.

Prošle godine Natmeg je imao ozbiljan srčani udar, ali se oporavio i ojačao i ponovo sve zapanjio s pitanjem: koliko to mačka zapravo ima života?

"On nije naš mačak. Mi smo njegovi ljudi i on nam ne dopušta da to zaboravimo. Možda je u tome tajna njegovog dugog i srećnog života" kažu “njegovi ljudi”.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.