Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZANIMLJIVOSTI: Prepravio automat za povrat flaša i zaradio 44.000 evra - | K-013 Portal

ZANIMLJIVOSTI: Prepravio automat za povrat flaša i zaradio 44.000 evra

Jedan dosjetljivi francuz (37) turskog porekla, koji živi u Kelnu, uspeo je da prevari automat za povrat plastičnih flaša i lako zaradi pravo malo bogatstvo - 44.000 evra. Automat za povrat plastičnih boca funkcioniše tako kada se u njega ubace boce, zavisno o njihove količini, on izbaci nekoliko centi ili evra.

Vlasnik radnje s pićima, koji je stigao u Nemačku 2013. godine, nije dane provodio skupljajući boce. Samo tri meseca nakon što se doselio, počeo je smišljati "veliki plan" jer prodaja pića nije išla kako je on želeo i očekivao. U automat za povrat plastičnih flaša koji se nalazi u podrumu njegove radnje ugradio je magnetni senzor te izradio neku vrstu drvenog tunela pomoću kojeg je jednu te istu bocu stalno ubacivao u automat, uzimao novac, pa je potom ponovno vadio i ponavljao postupak.

Da bi dobio 44.000 evra, za koliko se obogatio, morao je jednu te istu bocu ubaciti čak neverovatnih 177.451 put.!

Nije poznato koliko mu je dana za to trebalo, dok je na sudu je domišljati frnacuz izjavio: "Imao sam uz sebe radio, inače bi bilo jako, jako dosadno"

Da bi prepravio automat, potrošio je 5000 evra, što je prilično malo u odnosu na zarađeni iznos. Firma, u čijem je vlasništvu automat nije primetila prevaru, nego je policija došla do muškarca na temelju anonimne prijave.

"Radi se o dobro proračunatoj i dugo planiranoj prevari" rekao je sudija koji je domišljatom francuzu odredio 10 meseci zatvora kazne zbog prevare s bocama.

Advokat francuza je za medije izjavioda njegov klijent ne poriče krivicu, ali tvrdi da nije mozak operacije, nego je samo kopirao ono što se već naveliko radi širom Nemačke.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.