Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZANIMLJIVOSTI: Snimljen prvi muzički album za mačke - | K-013 Portal

ZANIMLJIVOSTI: Snimljen prvi muzički album za mačke

Violončelist David Teie snimio je prvi muzički album samo za mačke i predstavio ga u Lady Dinah's Cat Emporiumu, jednom od dva bara u Londonu specijalizovanih za mačju publiku. Tu se muzički Dr Dulitl ne misli zaustaviti jer već priprema nove projekte, te tako priprema muzički album za konje i za pse.

Uprkos alergiji na mačje krzno, violončelista Teie, koji je inače nastavnik muzike, snimio je album za Universal Music, a pri izradi mačijeg muzičkog albumam koristio se sa 26 različitih instrumenata koji predu poput mačaka.

"Koristio sam deset akustičkih instrumenata ali gotovo svi zvukovi morali su biti izmenjeni elektronski i softverom da bi se dobio zvuk pogodan za mačje uši" objasnio je.

Ako napišem muziku koja se sviđa mačkama, ali iritira njihove vlasnike, pogrešio sam, istakao je dodavši da je zato odabrao sloj ljudske muzike kako bi ona bila slušljiva i zapravo umirujuća i za ljude. Potparol kuće "Universal Music" nada se da će biti deo prvog velikog projekta koji cilja na auditorijum životinjskog sveta. Sudeći prema reakcijama u londonskom mačjem klubu vlasnici neće oklevati kupiti album za svoje ljubimce, u ovom slučaj mačke. Volončelista Teie već priprema nove projekte pitajući se zašto bi samo mačke uživale u muzici.

"Osmislio sam muziku za konje i pripremam se početi snimanje, a istraživanja sam počeo i za pse", objasnio je te dodao da će tu posao biti mnogo složeniji jer naprimer čiuaua i labrador ne vole istu vrstu muzike.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.