Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZANIMLJIVOSTI: U Poljskoj predstavljena biciklistička staza koja svetli u mraku - | K-013 Portal

ZANIMLJIVOSTI: U Poljskoj predstavljena biciklistička staza koja svetli u mraku

Biciklizam je jedan od najboljih ekoloških načina za putovanje, a zahvaljujući ovom solarnom pogonu napravljena je jedinstvena biciklistička staza koja svetli u mraku. Biciklističku stazu svetloplave boje u blizini grada Lidzbark Warminski na severu Poljske kreirao je Instytut Badan Technicznych Sp. z o.o. .

Napravljena je od sintetičkog materijala, a može svetleti i do deset sati kada se tokom dana napuni na suncu. Iako je koncept inspirisan onim iz Holandije koji je radio Starry Night, tehnologija je sasvim drugačija, jer se u holandskoj verziji koriste LED diode, a ova u potpunosti zavisi od solarne energije.

Biciklistička staza je još uvek u fazi testiranja, ali je realno očekivati da će se ova zamisao implementirati i u drugim zemljama u veoma bliskoj budućnosti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.