Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZANIMLJIVOSTI: Vlasnik kuće provalinka pogodio strelom u zadnjicu - | K-013 Portal

ZANIMLJIVOSTI: Vlasnik kuće provalinka pogodio strelom u zadnjicu

Provalnik koji je upao u jednu kuću u Sidneju dobio je neočekivani "poklon" od vlasnika! Provalink je dobio ni manje ni više nego strelu u zadnjicu, Sidnejska policija ju zvaničnom saopštenju je izjavila da je provalnik ušao u nedelju po podne, oko 17.20 po loklanom vremenu, u jednu kuću u Wattle Grove-u u Sidneju, ukrao novac, još neke stvari iz spavaće sobe i ključeve od automobila piše britanski Daily mail.

Šezdesetosmogodišnji vlasnik koji se nalazio u kući sa suprugom krenuo je za provalnikom naoružan lukom i strelom. Sustigao ga je u garaži u trenutku kada je lopov već bio u njihovom vozilu marke "Nissan X-Trail". Te mu nije mu dozvolio da ukrade džip to jeste izveze ga u rikverc.

Lopov je izleteo napolje, preskočio ogradu i počeo da beži ka svojoj "Mazda Tribute"“ kojom se dovezao.Vlasnik tada u jednom momentu preko ograde odapeo jednu strelu koja je provalnika pogodila u zadnjicu.!

I pored povrede, čiji se intenzitet ne zna, provalnik je nekako uspeo da pobegne. Policijski forenzičari su došli da ispitaju mesto zločina i zaplenili luk i strelu kao dokazni materijal.

Detektiv Din Džonston kojem je dodeljen slučaj, kaže da je uzeta izjava od vlasnika, inače člana lokalnog streličarskog kluba koji se aktivno bavi ovim sportom, i da će možda protiv njega biti podignuta krivična prijava. Prema datom opisu, provalnik je belac, star između 30 i 35 godina, niskog rasta i ima tetovažu na levoj nadlaktici. Prvo će biti ispitane sve medicinske ustanove, da se ustanovi da li se javio neko sa neobičnom povredom. Zakon u Australiji nije uvek na strani vlasnika stanova ili kuća u slučajevima kada je provalnik povređen ili ubijen – što zavisi umnogome od toga da li je osoba dejstvovala u samoodbrani ili koristila tzv. prekomernu silu.

Držanje luka i strela u kući nije zabranjeno u Novom Južnom Velsu i ne zahteva nikakvu dozvolu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.