Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvršava se gradnja najvećeg hotela na svetu - | K-013 Portal

Zvršava se gradnja najvećeg hotela na svetu

 

Saudijska Arabija iduće godine dobija još jednu gigantsku građevinu.U pitanju je otvaranje najvećeg hotela na svetu koji će nositi ime Abraj Kudai! Ova gigatnska građevina u Meki imaće 10.000 soba i 70 restorana,

Velelepni Abradž Kudaji, čija gradnja do sada je koštala oko 3,13 milijardi evra, imaće 12 tornjeva koji će imati od 30 do 48 spratova. Prostiraće se na ukupno milion kvadratnih metara.A za goste najvećeg hotela na svetu tu je 10.000 soba, 70 restorana, tržni centar i raskošna svečana sala.

Izgradnju hotela finansira saudijsko Ministarstvo finansija, a dizajn hotela je prepušten međunarodnoj konsultantskoj kompaniji "Dar al-Handasah group". Hotel se zida na samo dva kilometra od Masdžid al-Harama, najvećeg muslimanskog svetilišta koje godišnje poseti oko pet miliona muslimana.

Biće namenjen širokoj javnosti, ali je pet spratova rezervisano za odmor saudijske kraljevske porodice.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.