Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Malo ko zna zašto mačke podižu pozadinu u vazduh - | K-013 Portal
macka, pozadina

Malo ko zna zašto mačke podižu pozadinu u vazduhOvaj mačji pokret preuzet je za neke vežbe joge i pilatesa

Verovatno ste primetili neobičnu pozu koju izvodi vaša mačka, to je ona kada se izvije i pozicionira pozadinu visoko u vazduhu. Ukoliko je odgovor potvrdan, a još uvek ne znate šta ona tačno označava, evo odgovora.

Kao prvo, to je stav koji označava prijateljski gest i poziv je da nastavite da je mazite i češkati upravo na tom mestu.  Možda vama ova poza može izgledati uvredljivo, ali za vašu ljubimicu to je pozitivan odgovor na činjenicu da ste pogodili pravo mesto dok ste je mazili.

To je zapravo tačka na bazi njenog repa. Ne vole se sve mačke češkati duž kičme ili na početku repa, ali ako to nije slučaj s vašom mačkom, vrlo verovatno ste česti svedoci ovih poza.

Ali ova poza ima još jedno značenje, a veže se za ženske mačke. Naime, ovaj položaj može označavati i poziv muškim primercima, znak da je ženka spremna za parenje. Kod takvih mačaka poza će biti malo drugačija od običnog podizanja pozadine nagore, kao kod maženja, jer će njihov rep biti malo sa strane, kao znak pripreme. Ženka takođe može tada da gnječi podlogu svojim šapicama.

Dakle, pripazite na svoju mačku za vreme estrusa i budite sigurni da je ona u zatvorenom prostoru, osim ako ne želite drugačije. Kad je u estrusu, ženka će biti i više ljubazna i vokalnija, pa će ovu pozu vrlo verovatno praktikovati prilikom svake seanse maženja.

Možda ćete ispod prozora primetiti i jednu ili više nepoznatih mačaka, a radi se o muškim jedinkama, koje su dobro svesne činjenice da postoji mogućnost za parenje u blizini.

Zato budite oprezni, a zatim se obratite veterinaru radi sterilizacije čim ovaj ciklus bude završen.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.