Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zašto mačke vole da leže na obući vlasnika? - | K-013 Portal
macka, cipele

Zašto mačke vole da leže na obući vlasnika?Čini se da mačke smatraju da je ljudska obuća prosto neodoljiva. Možda su pertle ili kaiševi na obući ono što ih privlači, ali šta je sa činjenicom što većina mačka voli da zaspe u vlasnikovim cipelama.

Da li je to još jedna čudna mačija navika ili u celoj priči ima još nečeg?

Šta navodi mačku da leži na vašoj obući?

Sviđa joj se vaš miris

Mačke imaju čulo mirisa koje je 14 puta jače od ljudskog. Na ovo svoje čulo, ove krznene loptice se oslanjaju najviše od svih. Vi ste njihov vlasnik i vaš miris im je i te kako poznat. Samim tim on je i najutešniji od svih sa kojim se susreću u svom svakodnevnom životu. Ovo naravno nema nikakve veze sa neprijatnim mirisom koji cipele mogu da imaju nakon što ste ceo dan bili u njima, već sa činjenicom da je vaš miris za vašu mačku jedinstven i kada ga pronađu one žele da je oko njih, piše Ženski magazin.

Ona označava vaše cipele kao svoju teritoriju

Znate sigurno na koji način mačke obeležavaju teritoriju bilo na otvorenom ili širom vašeg doma. Čak se i o vaše noge, ruke, pa i lice trljaju, kako bi vas „obeležile“. Isto primenjuju i sa vašom obućom. One jednostavno žele da sve što ih okružuje, miriše na njim.

Mačke privlače nasumični objekti koji su im dostupni

Mačke su po prirodi radoznale, a budući da su cipele obično na podu u hodniku, osim kada su odložene u kutiji u ormaru, one predstavljaju redak predmet koji je mačkama dostupan za istraživanje. Tu na scenu stupa i činjenica da većina cipele i patika ima pertle i kopče sa kojima je moguće igrati se, što je više nego što jedna mačka može poželeti.

Vaše cipele su tople

Mačke su stvorenja koja uvek biraju najtoplija mesta u kući na kojima će moći da leže. Ako ste primetili da vaša ljubimica voli da uskoči u vaše cipele tek što ste ih izuli, razlog je najverovatnije taj što joj se dopada koliko je toplo u njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.