Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 6.BUDI: Izložba „Objektivom kroz svet oko nas” - | K-013 Portal

6.BUDI: Izložba „Objektivom kroz svet oko nas”

Šesta izložba fotografija „Objektivom kroz svet oko nas”, u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Pančevo,a pod pokroviteljstvom Foto saveza Stbije, otvorena je u utorak, 31. maja, u okviru Bijenala umetničkog dečjeg izraza, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva. Tema ovogodišnjeg fotokonkursa bila je „Stvaran svet oko mene”, inspirisana istoimenom pesmom grupe EKV.

– 2011. godine počeli smo da obeležavamo svetski dan zaštite životne sredine organizovanjem fotokonkursa i izložbe fotografija, znajući da će one govoriti daleko više od bilo kojih reči – kaže Mirjana Ostojin iz Zavoda za javno zdravlje

Na otvaranju dodeljene su nagrade za najbolje fotografije. U kategoriji autora koji imaju do 16 godina, prvo mesto osvojila je Jovana Blagojev, drugo Anastazija Stojadinović, a treće Jelena Lakić. U ovoj kategoriji pohvale su pripale fotografijama koje su poslali Vladan Ostojin, Andrija Vukelić i Žaklina Pap. U kategoriji autora starijih od 16 godina, prvo mesto zaslužio je Aleksandar Buđevac, drugo Jan Valo, a reće Ljiljana Jovanović. Pohvaljeni stariji autori su Miroslav Mišić, Mihailo Simović i Mlađan Pajkić.

Na izloženim radovima može se videti realnost koja nas okružuje, kako pozitivna, tako i negativna.

– Prema ovim fotografijama vidimo da se svet oko nas popravlja. Sve više ima lepih fotografija, prijatnih za oko koje pokazuju prirodu i život oko nas, ali, na našu nesreću, još uvek postoje i fotografije koje prikazuju onaj loš deo i nadamo se da će ova izložba pospešiti način razmišljanja, da mogućnost da napravimo takvu fotografiju bude sve manja i manja – primećuje Zoltan Bisak, delegat izložbe.

Na otvaranju prisutni su imali priliku da vide majice i nakit koji su kreirali mališani na radionici, održanoj pre izložbe. Radionica je bila posvećena Svetskom danu bez duvanskog dima.

U pratećem muzičkom programu učestvovali su hor „Čuperak” iz Kikinde i bend „Antidepresiv”, a povodom desetog rođendana BUDI –ja uručena je torta osnivaču i umetničkom direktoru Bijenala Branislavu Radovanoviću.

M.ManićPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.