Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Autoput kroz južni Banat - | K-013 Portal

Autoput kroz južni BanatEvropska unija odobrila 12 miliona evra za saobraćajnicu Beograd - Temišvar kroz južni Banat, koji je deo Koridora 11.

EU je odobrila 12 miliona evra za izradu projektno-tehničke dokumentacije i generalnog projekta auto-puta, koji će preko Pančeva i Vršca povezati Beograd sa Temišvarom.

Predviđa se da bi prvi kilometri ove značajne saobraćajnice za južni Banat mogli da počnu da se grade već za dve godine.

To je Novostima potvrdio prvi čovek Vršca Čedomir Živković. On je najavio i da će tim povodom ministri saobraćaja Srbije i Rumunije u narednih desetak dana u tom gradu potpisati protokol o saradnji.

"Imajući u vidu činjenicu da je granični prelaz Vatin, kod Vršca, najprometniji drumski prelaz sa Rumunijom, kao i to da veliki broj italijanskih firmi, koje posluju u okolini Temišvara, ima potrebu da se saobraćajno povežu sa lukom Bar u Crnoj Gori, auto-put kroz južni Banat već je opravdan."

S druge strane, Živković naglašava da će to bitno uticati i na priliv novih investitora u ovaj kraj, u kom postoje čak tri nerazvijene opštine.

Auto-put Beograd - Pančevo - Vršac - Temišvar, dužine 130 kilometara, biće deo Koridora 11.

(Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.