Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crveni krst Pančevo organizovao zdravstveno preventivno predavanje za starije - | K-013 Portal

Crveni krst Pančevo organizovao zdravstveno preventivno predavanje za starije

crveni krst pancevo, preventivno predavanje, pancevo

Crveni krst Pančevo obeležio je Međunarodni dan starijih osoba u svojim prostorijama, zdravstveno-preventivnim predavanjem za svoje volonterke seniorke i članice Kluba seniorki Crvenog krsta Pančevo.

Nakon predavanja usledila je diskusija sa seniorkama, a potom zajednička šetnja gradom uz podelu lifleta sugrađanima.

Prvi oktobar Međunarodni dan starijih u svetu i kod nas obeležava se u skladu sa Rezolucijom 45/106 koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 14. decembra 1990. godine, sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja.

Tema ovogodišnje kampanje “Poštovanje ljudskih prava starijih osoba“ kao ispunjenje vizije Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i potvrđuje posvećenost promovisanju punog i jednakog uživanja svih ljudskih prava i osnovnih sloboda starijih osoba, i to prava na slobodu od diskriminacije, na sigurnost, na slobodu od nasilja, na socijalnu zaštitu, na zdravlje, na rad i doživotno učenje, na ličnu svojinu i prava nasleđa.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.