Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crveni krst Vršac dobio novo vozilo za potrebe narodne kuhinje - | K-013 Portal

Crveni krst Vršac dobio novo vozilo za potrebe narodne kuhinje

vozilo, crveni, krst, vrsac

"Daj drugom i pomozi od srca, i dobro će ti se vratiti", kaže stara narodna izreka. A da se krug dobročinstva i humanosti tako širi, potvrđuje i poslednja donacija Crvenom krstu Vršac, organizaciji koja na više načina pomaže najugroženijima, ali je nekad i ovoj organizaciji neophodna pomoć.

Svoju ulogu u toj situaciji prepoznali su donatori iz Švedske, koji već neko vreme sarađuju sa vršačkim Crvenim krstom, i koji su za potrebe narodne kuhinje u Vršcu obezbedili novo dostavno vozilo. Gospodin Pitik i njegova porodica, sa organizacijama iz Švedske, već duži niz godina pomažu Vršcu i okolnim mestima, jer ih, iako žive u inostranstvu, srce i lepe uspomene i dalje vežu za rodni kraj.

"Ja sam rodom iz Vojvodinaca, zet sam u Ritiševu, a sa ovim krajem sarađujemo već dugi niz godina, već 12 godina imamo kamp za decu u Vojvodincima, sad ćemo ga ponovo organizovati. Mislim, živiš tamo, ali ipak si vezan za ovde, i želišđ da pomogneš. Kao što smo pomogli bolnici, sa krevetima, sanitetom, tako sme hteli i ovde. Možda je ovo sitno, ali je ipak pomoć, i mi smo srećni što smo uspeli", kaže Jon Pitik

"Zaista mogu reći da je ovo bio veliki izazov i zadatak za gospodina Pitika, s obzirom na to da su sve humanitarne aktivnosti u Švedskoj trenutno usmerene ka Ukrajini, ali zbog njegove upornosti, evo, vozilo se danas nalazi u Crvenom krstu Vršac. Vozilo je prošlo sve carinske kontrole, kontrole AMS, kontrole MUP-a, registrovano je i od ponedeljka se koristi namenski za prevoz toplih kuvanih obroka korisnicima Programa narodne kuhinje", objašnjava sekretar CK Vršac Suzana Cvetanović.

Program narodne kuhinje, koji trenutno ima 720 korisnika, odvija se tokom čitave godine, u gradu i 12 naseljenih mesta. Novo vozilo znatno će olakšati prevoz i transport obroka, s obzirom na činjenicu da, dok se, s jedne strane, broj korisnika u samom gradu smanjuje, potrebe u selima na teritoriji Grada Vršca, nažalost, rastu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.