Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dolovo dobilo prvi vrtić - | K-013 Portal

Dolovo dobilo prvi vrtić

vrtic dolovo

Prvi put u Dolovu je otvoren vrtić za decu stariju od 3 godine. Ova inicijativa postoji već godinama, ali nije bilo adekvatnog prostora. Sada su adaptirane pojedine učionice u osnovnoj školi, a upisano je 46-oro mališana.

Prva generacija dece uzrasta od 3 do 5 i po godina u Dolovu krenula je u vrtić. Još uvek traje navikavanje, ali vaspitačice kažu da su se lepo uklopili, vole da se bave različitim aktivnostima i već su nastali prvi zajednički radovi.

„Bilo je prvo upoznavanje dece, razne društvene igre, kako bi se svi upoznali, družili, tako da su sada deca saznala drugarima imena, što je najvažnije, i sada možemo da krenemo nešto ozbiljnije, naravno, sve kroz igru", navodi za RTS Kristina Nikolić, glavna vaspitačica.

Nova radna mesta značila su zaposlenima, a roditelji su srećni što njihovu decu konačno ima ko da čuva. Neki od njih morali su da putuju svaki dan do pančevačkih vrtića.

Vaspitačica Kristina dodaje: „Mnogo mi znači, zbog putovanja, zbog moje dece, tako da sam presrećna što sam dobila u svom selu posao i što je moje selo konačno dobilo vrtić".

Zadovoljna je i Katarina Lajstner: „U početku, moju decu su uglavnom čuvale bake. Kao roditelj dva mališana, želim da kažem da sam jako ponosna što moja deca sa radošću idu u vrtić. Imamo dobru saradnju sa vaspitačicama, a ona se zasniva na lepom razgovoru i dogovoru".

Inicijativa da se otvori vrtić potekla je pre više godina od Saveta roditelja. Kako je u školi duplo manje đaka nego pre 15 godina, javila se mogućnost da se 5 učionica preuredi u adekvatan prostor. Ove godine ostalo je 10-oro neupisane dece.

„Interesovanje roditelja je bilo veliko, jer je anketiranje vršeno još pre par godina. Ove godine, na žalost, nisu mogli svi roditelji da upišu svoju decu. Nadam se da će se naredne godine, kako budu stasavali za predškolsko, oslobađati mesta i za ostale", ističe direktorka Verica Stošić.

U finansiranju su učestvovali Grad Pančevo, sa 17 miliona dinara, Ministarstvo prosvete i Fondacija „Novak Đoković".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.