Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Donacija lekova Pančevcima - | K-013 Portal

Donacija lekova Pančevcima

Makedonska Zegin grupacija donirala je u sredu, 20. aprila, Pančevcima lekove u vrednosti od 100 hiljada evra.

U Kabinetu gradonačelnika danas je potpisan Ugovor o donaciji lekova koji će građanima biti distribuiran u objektima Apoteke “Pančevo”, između Grada Pančeva i Zegin grupacije. Ugovor su potpisali gradonačelnik Saša Pavlov, u ime grada Pančeva, i predsednik Odbora direktora Blagoja Mehandžiski, u ime Zegin grupacije.

Reč je o lekovima sa pozitivne liste, koji su trenutno najdeficitarniji u Pančevu, a donacija se sastoji od lekova sa spiska koji je donator dostavila Apoteka „Pančevo“.

Gradonačelnik Saša Pavlov zahvalio je gospodinu Mehandžiskom i Zegin grupaciji na velikodušnoj donatorskoj pomoći, ali i Ministarstvu zdravlja koje je posredovalo u ovoj donaciji.

- Ova donacija će biti od izuzetne koristi za građane Pančeva, pre svega do definisanja načina kako će državna apoteka dalje da nastavi svoj rad. Ovo će biti prilika da se do nalaska rešenja napuni nekoliko objekata Apotekarske ustanove „Pančevo“ i da se našim sugrađanima omogući mnogo veća dostupnost lekova sa pozitivne liste, izjavio je gradonačelnik, napominjući da će se donirani lekovi izdavati na recept.

Gradonačelnik Pavlov je rekao da je ova donacija rezultat razgovora koji su predstavnici naše državne Apoteke imali u Ministarstvu zdravlja u prethodnih nedelju-dve dana.

Jedan od zahteva, osim onih kojima smo izašli interventno u susret, koji ne rešavaju problem na duži period, jer taj problem mora sistematski da se reši, bio je taj da lekovi, pre svega sa pozitivne liste, nisu u dovoljnoj količini prisutni na tržištu lekova u gradu Pančevu. Ova donacija je plod primanja takvog zahteva i plod reakcije Ministarstva zdravlja na te zahteve, jer Ministarstvo zdravlja sa Zegin grupacijom već ima ostvaren kontakt i saradnju, rekao je Pavlov.

Predsednik Odbora direktora Zegin grupacije Blagoja Mehandžiski rekao je da je ovo treća pomoć ove kompanije Republici Srbiji. Već dva puta su donirali lekove u vrednosti od 100 hiljada evra Srbiji u vreme poplava pre dve godine, a sada su odlučili da pomognu Pančevu.

- Čast nam je što smo mogli da doniramo lekove i pomognemo. Mi smo u službi zdravlja, uvek mislimo na naše pacijente, na građane i usluga u zdravstvu nema granice. Zato smo došli ovde, gde živi i puno naših zemljaka, Makedonaca. Saznao sam od gradonačelnika da su Makedonci najbrojniji upravo u Pančevu. Mi nismo došli da nekog supstituišemo, mi smo došli na ovo tržište da nadoknadimo program, asortiman i pružimo edukaciju, rekao je predsednik Odbora direktora Zegin grupacije i poručio je ovo prva pomoć ove kompanije u gradu Pančevu, ali ne i poslednja, i da ona ničim nije uslovljena, već dobronamerna i u službi razvoja i zdravlja svih građana.

Zegin grupacija je prva privatna apoteka na prostoru bivše Jugoslavije, posluje od 1998. godine, a u Srbiji posluju u Novom Sadu i locirani su na poslovanje u Vojvodini, jer u svojim planovima razvoja biće više usmereni na zdravu organsku hranu. Kako kaže Mehandžiski, žele da u Srbiji otvore pogon tercijarne proizvodnje, trenutno zapošljavaju 230 ljudi, a plan im je da zaposle 800 radnika.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.