Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Herojsko delo Srđana Aleksića treba da bude primer svima - | K-013 Portal

DS: Herojsko delo Srđana Aleksića treba da bude primer svima

Predstavnici Gradskog odbora Demokratske stranke u Pančevu su, kao i svake godine, položili vence kod spomen- ploče u Prolazu Srđana Aleksića. Pre 23 godine, ovaj mladić brutalno je prebijen u svom gradu Trebinju, kada je želeo da zaštiti svog poznanika Bošnjaka.

Kako nam je rekao Stefan Josimov, portparol Gradskog odbora DS-a, ovim činom žele da iskažu počast heroju i borcu protiv ratnog ludila devedesetih godina.

''Apelujemo na mlade ljude da se ugledaju na ovaj herojski čin. Da se ugledaju na mladu osobu, kao što je Srđan Aleksić, koji je, kao su nakon njegovog brutalnog prebijanja i napisali, ''umro vršeći svoju ljudsku dužnost.'' Ovakav zločin ne sme biti zaboravljen i svi moramo da se potrudimo da to tako i bude. Želim da podsetim i da je Pančevo imalo tu čast da se među prvim gradovima oduži Srđanu, postavljanjem spomen-ploče i imenovanja ovog prolaza njegovim imenom, 2010. godine, na inicijativu Građanske akcije u saradnji sa tadašnjom gradskom vlašću, naglasio je Josimov.

Srđan Aleksić postao je simbol ljudskosti devedesetih godina. Pre nekoliko godina je i snimljen film ''Krugovi'' inspirisan ovim događanjima.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.