Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Hitna ostavka ili smena v.d. direktora Doma zdravlja Pančevo dr Stojana Višekrune - | K-013 Portal

DS: Hitna ostavka ili smena v.d. direktora Doma zdravlja Pančevo dr Stojana Višekrune

demokratska stranka pancevo, dr stojan visekruna, dom zdravlja pancevo, ds, smena

Demokratska stranka Panćevp u saopštenju kaže da u danima kada „Covid19“ brojevi obaraju sve rekorde od početka epidemije, menadžment Doma zdravlja Pančevo, na čelu sa dr Stojanom Višekrunom je u dubokom zimskom snu, ne vodeći računa o pacijentima kojima je pomoć preko potrebna.

"Kao što je dr Višekruna u zimskon snu, tako je i gradonačelnik Stevanović, kojem je briga o zdravlju pacijenata toliko bitna da je Pančevo grad koji nema resornog većnika za zdravstvo.

Naime, situacija sa „Covid19“ je izmakla kontroli, a ni dr Višekruna, ni gradonačelnik Stevanović, ne čine ništa da Pančevke i Pančevci dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Umesto adekvatne zdravstvene zaštite, građanke i građani Pančeva dobili su višesatno čekanje u nepreglednim redovima, uz stajanje, po najjačoj hladnoći ispred „Covid19“ ambulanti da bi dobili lekarsku pomoć i odradili neophodne laboratorijske analize.

Za to vreme, dok su promrzli građani u redovima, aktuelni v.d. direktor Doma zdravlja Pančevo, dr Stojan Višekruna, kojem je mandat istekao novembra prošle godine, sedi u svojoj toploj kancelariji i bavi se time kako da sačuva svoju fotelju, jer sa tog mesta ne vidi problem sa kojim se oboleli suočavaju. Pored toga što se dotični ne bavi pacijentima, ali i zbog lošeg odnosa prema zaposlenima tražena je njegova ostavka.

Naprednjačka vlast, kojoj je slogan kampanje bio “Za našu decu” pokazala je kako i koliko brine o deci, tako što nam deca sa roditeljima stoje napolju po cičoj zimi čekajući na pregled, a grad Pančevo nema dečiju „Covid19“ ambulantu.

Demokratska stranka Pačevo, poziva v.d. direktora dr Stojana Višekrunu da u interesu građanki i građana Pančeva odmah podnese neopozivu ostavku, a gradonačelnika Aleksandra Stevanovića u slučaju da v.d. direktor dr Višekruna to ne učini, istog smeni po hitnom postupku i sam da podnese ostavku.

Pančevačke demokrate se pitaju da li zbog nečije sujete, nestručnosti i nebrige trebaju da ispaštaju sve Pančevke i svi Pančevci i da li je fotelja dr Stojana Višekrune dragocenija od zdravlja i života naših sugrađana?", navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.