Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS PANČEVO: Podržavamo protest poljoprivrednika - | K-013 Portal

DS PANČEVO: Podržavamo protest poljoprivrednika

demokratska stranka pancevo, protest poljoprivrednika

Demokratska stranka Pančevo podržava protest polјoprivrednika iz Južnog Banata koji su se pridružili protestu polјoprivrednika iz ostalih delova Vojvodine i Srbije, a koji traže ispunjenje svih svojih zahteva.

"Vlast, oličena u Srpskoj naprednoj stranci, godinama iskorišćava polјoprivrednike koji plaćaju porez, naknadu za odvodnjavanje i sve druge namete, a od toga jako male koristi imaju, subvencije minimalne, skoro pa nikakve. Umesto da se polјoprivrednim proizvođačima koji su primorani na ovakve poteze kako bi rešili svoje probleme i nama kao građanima obezbedili nesmetano snabdevanje hranom, predsednik kaže da je zadovolјan što vidi skupe mašine na putevima.

Politika koju vodi Srpska napredna stranka dovela je do kraha cena žitarica, što je direktno uticalo na prihode polјoprivrednika i cene krajnjeg proizvoda. Kada se na to doda visoka cena zakupa zemlјišta, uticaj suše na useve, kašnjenje i drastično smanjenje subvencija u proizvodnji u odnosu na raniji period i divlјanje cene energenata, možemo sasvim slobodno reći da je nemar i nebriga vlasti, doveo polјoprivrednike u položaj koji može rezultirati samo otvorenom pobunom i vapajem za pomoći", kaže se u saopštenju.

Demokratska stranka Pančevo pozdravlјa odliku polјoprivrednika da povremeno uklanjaju blokadu i propuštaju vozila, kao i što propuštaju vozila hitne pomoći, vatrogasne službe i policije da nesmetano prolaze. Apelujemo da se propuštaju vozila sa starima i bolesnima, trudnicama i roditelјima sa malom decom.

"Pančevačke demokrate su uvek uz građane i pozivamo sve Pančevke i Pančevce da podrže polјoprivredne proizvođače u protestu, da imaju razumevanje i strplјenje", zaključuje se.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.