Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Edukacija osnovaca o zaštiti ozonskog omotača - | K-013 Portal

Edukacija osnovaca o zaštiti ozonskog omotača

I ove jeseni aktivisti Pokreta gorana i centra volontera Pančevo sprovode edukaciju učenika osnovnih škola o zaštiti ozonskog omotača.

Ova predavanja osnovcima deo su projekta “Zaštitimo ozon, zaštitimo naše zdravlje” koji je podržao Sekretarijat za zaštitu životne sredine Pančevo.

Na ovim predavanjima aktivisti Pokreta gorana i centra volontera osnovcima prenose znanja o ozonskom omotaču, njegovom nastanku, ugroženosti, štetnosti UV zračenja i načinima zaštite ozonosfere.

Cilj predavanja po školama je edukacija učenika nižih i viših razreda osnovne škole na temu zaštite ozonskog omotača i delovanja negativnog UV zračenja na ljude usled postojanja ozonskih rupa.

Radionice i predavanja na temu očuvanja ozonskog omotača trajaće do kraja godine i za to vreme volonteri Pokreta gorana obići će sve škole na teritoriji grada i naseljenih mesta.

Projekat „Čuvajmo ozon, čuvajmo naše zdravlje“ podrazumeva seriju radionica i predavanja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji celog Pančeva, ali i manifestaciju na sam Dan zaštite ozonskog omotača. I ove godine ovaj značajan datum obeležen je 16. septembra u Pančevu manifestacijom u Domu omladine.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.