Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Eko kamp Peščara“ - | K-013 Portal

„Eko kamp Peščara“

Udruženja građana „Deliblatika“ iz Pančeva je tokom jeseni 2015. godine, realizovalo Projekat „Eko kamp Peščara“, sufinansiran dotacijom Grada Pančeva nevladinim organizacijama.

U Pripremnoj fazi Projekta izvedeni su kontakti sa rukovodiocima, nastavnim osobljem i učenicima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima sportskih klubova i ustanova, tokom kojih je izvršena koncepcija predavanja i kreacija eko kampa.

U završnoj fazi Projekta „Eko kamp Peščara“ realizovano je 17 interaktivnih predavanja o Specijalnom rezervatu prirode „Deliblatska peščara“, 9 projekcija filma “Život u Deliblatskoj peščari“ i 5 prikaza organizovanja eko kampa za učenike: osnovnih škola „Jovan Jovanović - Zmaj“ iz Pančeva, „Žarko Zrenjanin“ iz Kačareva, „Sava Maksimović“ iz Mramorka, „Bora Radić“ iz Bavaništa, „Žarko Zrenjanin“ iz Vlajkovca i srednje Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva.

Terenskim aktivnostima prisustvovali su stručnjaci Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva,  planinarskog društva „Jelenak“ i fitnes kluba „Bi Fit“ iz Pančeva, Doma kulture i Domaćinstva „Vojnov“ iz Dolova, kao i Doma za LOMR „Srce u jabuci“ iz Jabuke.

Aktivnosti Projekta „Eko kamp Peščara“ realizovalo je i u njemu učestvovalo oko 600 osoba, a propratili su ih elektronski mediji.

Naknadni uticaji ogledaju se u mogućnosti nastavka Projekta u drugim osnovnim školama i organizaciji obrazovnih jednodnevnih izleta u Deliblatsku peščaru, radi boravka u prirodi i očuvanja zaštićenih područja  okoline grada Pančeva.

U.G.D.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.