Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ETŠ “Nikola Tesla” proslavila 70. rođendan - | K-013 Portal

ETŠ “Nikola Tesla” proslavila 70. rođendan

Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” u Pančevu, danas je u dvorani Apolo obeležila 70. rođendan od osnivanja obrazovanja elektro struke u našem gradu.

Sve je počelo 1946. godine kada su osnovana tri odseka: jedan je bio za jake struje, drugi radio odsek i treći mašinski odsek.

Nikola Ćurčin, direktor Elektrotehičke škole kaže da je tokom ovih 70 godina evoluirala tehnika, a samim tim i škola.

Mi danas školujemo različite obrazovne profile koji se tiču telekomunikacija, multimedija i informacionih tehnologija. Tu su i dalje i bazični odseci koji se tiču energetike i prozivodnje struje, jer bez distribucije i proizvodnje struje nema ni ostale eletrotehnike. Takođe je tu i procesno upravljanje, jer mi smo ipak i dalje industrijski grad, a tu je i smer za administratore računarkih mreža, rekao je Ćurčin.

Elektrotehnička škola već drugu godinu nema treći stepen kao opciju prilikom upisivanja đaka u srednju školu. Direktor Ćurčin kaže da je osnovni razlog interesovanje đaka koje je veće za četvrti stepen.

„Mi kao svaka institucija moramo da pratimo ono što đaci traže i ono što traži tržište rada. Danas je četrvti stepen nešto što privlači đake da dolaze i mi time dobijamo na kvalitetu, a oni na kvalitetu obrazovanja i konkurentnosti na tržištu rada, rekao je direktor.

Elektrotehničku školu Nikola Tesla u Pančevu danas pohađa oko 600 đaka.

Proslavi su danas prisustvovali bivši i sadašnji profesori, bivši i sadašnji učenici i đaci generacija, kao i prijatelji škole.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.