Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gradsko veće: Karneval postaje gradska manifestacija - | K-013 Portal

Gradsko veće: Karneval postaje gradska manifestacija

Internacionalni Karneval Pančevo postaje gradska manifestacija, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća. Većnici su razmatrali i usvojili predlog u vezi sa utvrđivanjem manifestacije "Internacionalni karneval Pančevo 2016" za gradsku manifestaciju.

‘’Internacionalni Karneval Pančevo 2016'' će se održati od 14. do 18. juna 2016.godine, a međunarodna karnevalska povorka je 18.juna u 20:00 časova. Očekuje nas bogat i raznovrstan program sa brojnim učesnicima iz zemlje i inostranstva.

Internacionalni karneval u Pančevu je međunarodna manifestacija od velikog značaja za Republiku Srbiju koja predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta. Kao najveća gradska manifestacija i prvi međunarodni karneval u Srbiji održava se od 2004.godine, u organizaciji udruženja ''Prijatelji Pančeva'' u kojoj učestvije veliki broj građana i institucija. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja.

Ova manifestacija postala je turistička atrakcija koju poseti više od 100.000 posetilaca sa oko 2.000 učesnika iz preko 10 zemalja. Doprinela je povećanom interesovanju za Pančevo i Srbiju, povećanoj pansionskoj i vanpansionskoj potrošnji i značajnim ekonomskim efektima koje grad ostvaruje za vreme karnevala.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.