Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje - | K-013 Portal

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

HIP-Petrohemija nakon dvonedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Pokrenute su startne aktivnosti u fabrici Etilen, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Polietilena niske gustine (PENG).

„Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za čišćenje, sanaciju i realizaciju remontnih aktivnosti na procesnoj opremi u fabrici Etilen. Cilj radova je priprema opreme za rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, saopšteno je iz ove Kompanije.

O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.