Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website I Pančevo u akciji “Sat za našu Planetu” - | K-013 Portal

I Pančevo u akciji “Sat za našu Planetu”

I ove godine se Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva uključuje u akciju Sat za našu planetu.

Svoje učešće gašenjem svetala na svojim objektima u subotu, 19. marta, u intervalu od 20:30 do 21:30, potvrdili su: Gimnazija ”Uroš Predić” Pančevo,  JP Gradska stambena agencija Pančevo, ETŠ ”Nikola Tesla”, Pančevo, Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić”, Pančevo, OŠ “Aksentije Maksimović”, Dolovo, OŠ “Olga Petrov”, Banatski Brestovac, MZ Ivanovo, Ivanovo, OŠ “Borisav Petrov Braca”, Pančevo, JKP “Autotransport Pančevo”, Pančevo, MZ Kačarevo, Kačarevo i JKP ”Zelenilo”, Pančevo.

Takođe, Sekretarijat je od organizatora ove akcije za Srbiju dobio promo materijal (plakati, nalepnice i bedževi) koje će podeliti učesnicima akcije. Svetski fond za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će se održati deseti put u svetu, a osmi put u Srbiji, ovoga puta pod sloganom: Isključi svetlo da bolje vidiš.

U subotu 19. marta u 20.30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na jedan sat.

Od nastanka 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od 2 milijarde ljudi iz više od 7.000 gradova iz 172 zemlje sveta.

U Srbiji se 2015. godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.