Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website JKP Higijena pančevačke osnovce kroz ekološke igrice učila o reciklaži i prikupljanju ambalažnog otpada - | K-013 Portal

JKP Higijena pančevačke osnovce kroz ekološke igrice učila o reciklaži i prikupljanju ambalažnog otpada

os branko radicevic, ekoloska igrica, jkp higijena pancevo, pancevo

Manifestacija pod nazivom „Ko sakupi više, čisto mu se piše“, o temi reciklaže i prikupljanja ambalažnog otpada, održana je danas u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Pančevu.

Brojne eko-igrice u okviru programa su deo Projekta „Eko-škole“ koji organizuju „Ekostar pak“, operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom i JKP „Higijena“ Pančevo, u saradnji sa Gradom Pančevom. U brzom razvrstavanju ambalaže i drugim igrama učestvovala su deca trećih i četvrtih razreda osnovnih škola „Borisav Petrov Braca“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Branko Radičević“, koje su bile uspešne u prethodnoj akciji sakupljanja i razvrstavanja ambalažnog otpada u školama na teritoriji grada Pančeva – „Sakupi i uštedi – vredi“.

Đacima je prikazana priča o značaju razvrstavanja otpada i upućivanja sekundarnih sirovina u reciklažu, potom je počelo takmičenje u kom su im pomagali učiteljice i animatori. Pobedila su deca iz OŠ „Branko Radičević“ i osvojila pehar, drugo mesto pripalo je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i treće Osnovnoj školi „Borisav Petrov Braca“. Svi učesnici dobili su drvene medalje, kao zahvalnicu za učešće u današnjem nadmetanju, kao i u akciji „Sakupi i uštedi – vredi“ koja je zahtevala sakupljanje i razdvajanje ambalaže tokom cele školske godine, u namenskim kantama i kontejnerima koje im je donirao „Ekostar pak“ iz Umke, dugogodišnji partner JKP-a „Higijena“ Pančevo na uspostavljanju sistema upravljanja ambalažnim otpadom. Pripremljene su i nagrade prema rangiranju, kao što su mobilijar za školsko dvorište, koš, mreža za golove i sadnice za školsko dvorište.

Školarci su se na kraju zasladili slatkišima iz fabrike „Jafa“, za čiju ambalažu su učestvovali prikupljanjem papira i kartona, koji se šalju iz „Higijeninog“ Centra za sakupljanje i razvrstavanje sekundarnih sirovina, gde se pripremaju – presuju i pakuju u bale – radi prerade.

JKP „Higijena“ Pančevo, RJ „Ekosirovina“, preuzela je ambalažu iz dopunskih kanti koje je danas postavila u školskom dvorištu, a edukaciju o značaju odvajanja otpada i reciklaže nastaviće sa kompanijom „Ekostar pak“ u novoj školskoj godini, za nove uzraste u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.