Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kampanja za bezbednost dece u saobraćaju - | K-013 Portal

Kampanja za bezbednost dece u saobraćaju

U četvrtak i u petak, 24. i 25. novembra 2016. godine, Komitet za bezbednost saobraćaja i Agencija za saobraćaj grada Pančeva, zajedno sa učenicima i profesorima Mašinske škole Pančevo, sprovode kampanju „Za bezbednost dece u saobraćaju. Svi zajedno“, koja se realizuje uz podršku Republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

U okviru kampanje na više lokacija u centru grada, ispred škola, vrtića, ustanova i na javnim parkiralištima biće podeljeni leci i brošure, koji su pre svega namenjeni odraslim učesnicima u saobraćaju, sa savetima o tome kako pripremiti dete za učešće u saobraćaju i kako da odrasli svojim doslednim ponašanjem i ličnim primerom, pozitivno utiču na ponašanje dece.

U Republici Srbiji, deca u saobraćaju najviše stradaju kao putnici u vozilu, zatim kao pešaci i kao vozači bicikala, stoga je veoma značajno kontinuirano sprovođenje preventivnih aktivnosti i mera i edukacije, kako dece, tako i odraslih, u cilju povećanja njihove bezbednosti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.