Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KARNEVALSKO LUDILO U STRUMICI – Balkanski Rio u malom (VIDEO) - | K-013 Portal

KARNEVALSKO LUDILO U STRUMICI – Balkanski Rio u malom (VIDEO)

Proteklog vikenda  u Strumici je održan međunarodni Strumički Karneval na kome je ove godine bilo 2000 učesnika podeljenih u 38 karnevalskih grupa.

Ovaj najjužniji grad u Makedoniji karnevalsko ludilo zahvatilo je još u sredu, 22. februara, a završava se 1. marta sa paganskim Trimerskim običajem koji označava početak Uskršnjeg posta.

Osim karnevalskih grupa iz Makedonije, na ovom međunarodnom karnevalu, sa svojim maskama učešće su uzeli i gosti iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Srbije, Rusije i Arube.

Karneval Pančevo je i ove godine imao veoma zapažen nastup propraćen ovacijama i aplauzima publike. Pančevci su se predstavili sa maskom “Musketari”.

- Prvi put učestvujem sa našom grupom na Strumičkom karnevalu. Strumičani su veoma gostoprimljiv narod i uživamo u gradu koju ima ludu zabavu – kaže za Pančevo Online Marko, učesnik u grupi Kanevala Pančevo.

Karnevalsku povorku pored delegacija Evropskih karnevalskih gradova (FECC) predvodili su princ i princeza Strumičkog karnevala Aleksandar i Sonja Taševi koji su izabrani na tradicionalnom Maskenbalu koji se održao predhodne večeri.

Nastup grupe Karnevala Pančevo:

Delić atmosfere sa zabave organizovane za učesnike karnevala:

(Foto: N. Ignjatović, Video: Meda / Pančevo Online )Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.