Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovin širi radnu zonu - Još 20 ha za malu privredu na mestu buduće luke - | K-013 Portal

Kovin širi radnu zonu - Još 20 ha za malu privredu na mestu buduće luke

kovin, radna zona

U Opštini Kovin nedavno je završen rani javni uvid PDR-a bloka 120 radna zona u Kovinu. Prema Planu generalne regulacije za naseljeno mesto Kovin, celina 120 nalazi se u obuhvatu buduće luke, s tim što će ovaj deo bloka 120, površine 20 hektara, biti radno-industrijsko-poslovno-proizvodno zona, piše eKapija.

Građevinske parcele nalaze se u južnom delu naselja Kovin, u pravcu prema reci Dunav i Smederevu, i predstavljaju produžetak radne zone bloka 119 u Kovinu.

Kako je navedeno u elaboratu koji je izradio JP Urbanizam Pančevo, planirana je izgradnja svih vrsta poslovnih i proizvodnih objekata malih i srednjih preduzeća, odnosno sve vrste namena iz oblasti "male privrede".

Tu se pre svega misli na oblasti trgovine, zanatstva, ugostiteljstva, mlinove, proizvodnju građevinskog materijala, poljoprivrednu proizvodnju, metaloprerađivanje, drvopreradu, elektronsku i tekstilnu industriju, sajamske prostore, magacine, stovarišta, distriburivne centre, tehnološke parkove...

U ovu zonu je obavezno postavljanje zaštitnog pojasa zelenila u širini od 5m.

Kako je navedeno u elaboratu, za potrebe radne zone potrebno je ukupno izgraditi oko 60.760 m² kolovoza za teško saobraćajno opterećenje i oko 14.505 m² trotoara sa savremenim kolovoznim zastorima.

Za premošćavanje postojećeg otvorenog kanala u kompleksu preko kojeg prolazi transvezalna saobraćajnica planirana je izgradnja mosta širine minimalno 10 m.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.