Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovin: Tribina o novim medijima i mladima - činjenice, izazovi i preporuke - | K-013 Portal

Kovin: Tribina o novim medijima i mladima - činjenice, izazovi i preporuke

kovin, tribina, mediji, mladi

Tribina "Vreme ispred ekrana: činjenice, izazovi i preporuke", održana je 19. oktobra u organizaciji Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", pod pokroviteljstvom OEBS kancelarije u Srbiji, na inicijativu Tima za razvojno planiranje.

Koliko vremena deca i mladi mogu da provedu ispred ekrana digitalnih uređaja, a da to ne našteti njihovom psiho-fizičkom zdravlju i dobrobiti, tema je koja u poslednje vreme, pogotovu tokom pandemije korona virusa, okupira pažnju kako naučne, tako i šire javnosti, roditelja, vaspitača, nastavnika.

Tribinu su vodili prof. dr Dragan Popadić, redovni profesor Filozofskog fakulteta i docent dr Dobrinka Kuzmanović, profesorka Razvojne i pedagoške psihologije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na tribini se tragalo za odgovorom na ovo, ali i brojna druga pitanja: šta je kvalitetno vreme ispred ekrana, šta je prekomerno korišćenje ekrana i da li se ono može izjednačiti sa zavisnošću, kako ograničiti detetu vreme ispred ekrana, sa kojim rizicima su deca suočena u digitalnom okruženju, kako preduprediti izloženost dece štetnim sadržajima, na koje načine odrasli mogu da posreduju, a na koje škola.

Tribini su prisustvovali predstavnici svih osnovnih i srednjih škola u lokalnoj zajednici, predškolske ustanove, ustanove za pružanje dnevnih usluga socijalne zaštite "Lasta", članovi Saveta roditelja i članovi Učeničkog parlamenta škole domaćina, kao i predstavnici Opštinske uprave.

O važnosti teme, značajnim podacima i preporukama na koje je ukazano biće upoznati ostali roditelji i učenici škole, učenici i putem vršnjačkog učenja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.