Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOVIN: Učenici „Zmajeve“ škole i ove godine učestvovali u globalnoj kampanji Outdoor Classroom Day - | K-013 Portal

KOVIN: Učenici „Zmajeve“ škole i ove godine učestvovali u globalnoj kampanji Outdoor Classroom Day

kovin, jovan jovanovic zmaj skola

Učenici kovinske „Zmajeve“ osnovne škole i ove godine učestvovali su u globalnoj kampanji Outdoor Classroom Day, Danu vanučioničkog prostora. Na taj dan, trećeg dana novembra, veliki broj škola širom sveta održava časove na otvorenom i daje tome prioritet.

Ove godine u kampanji je učestvovalo preko 12 miliona dece iz 125.668 škola u preko 100 zemalja. Učenje na otvorenom uključuje decu u aktivno učenje i vodi ka većoj povezanosti sa prirodom i realnim životnim okruženjem, razvija kritične životne veštine kao što su otpornost, timski rad i kreativnost, ali je ključno i za uživanje dece u detinjstvu. 

Učenici drugog razreda učiteljice Svetlane Baković, blagodareći položaju škole, njenom parku i okruženju, u realnom prostoru obnovili su do sada stečena znanja iz oblasti saobraćaja. Maglovita jutra sa smanjenom vidljivošću i veliki broj poljoprivrednih mašina u saobraćaju dovoljan su razlog da se još jednom posveti pažnja saobraćaju i bezbednosti učenika, kaže višegodišnji koordinator ove kampanje u školi, profesor emeritus Dejan Kreculj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.