Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Letnje radionice za decu u Dolovu - | K-013 Portal

Letnje radionice za decu u Dolovu

U dolovačkom Domu Kulture i ovog leta održavaju se radionice za decu. Edukativna druženja mališana školskog uzrasta počela su početkom jula, a trajaće do kraja meseca. 

Radionice osmišljavaju i realizuju, uz kordinaciju sa Nikolom i Jovanom Radonjin, studenti koji su se prijavili za letnju studentsku praksu. Njih četvoro je angažovano da mesec dana provedu u Domu Kulture Dolovo i pokuša da kroz praktičan rad usavrše svoje znanje pre svega iz oblasti za koju se školuju.

Radionice je otvorila Natalija Boldovina, student sociologije interaktivnom edukacijom o nasilju među školarcima. Mališani su kroz isceniranu situaciju pokušali da uoče greške problematičnog ponašanja i pokušaju da reše problem koji nastaje zbog toga. Na još jednom druženju buduća sociološkinja uz pomoć udruženja žena „Dolovke” predstavila je tradicionalne i pomalo zaboravljene zanate naših baka. 

Dejan Radivojev, kao drugi letnji praktikant a student saobraćajnog fakulteta, održao je niz radionica na temu poznavanja saobraćaja, pre svega sa osvrtom na dvotočkaše bez motora.

Krajnji produkt bio je poligon spretnosti, na kojem su mališani pokušali da biciklom prođu sa što manje grešaka kroz niz improvizovanih prepreka.

Svoja znanja stečena na ovim radoionicama klinci će imati priliku da prikažu u utorak 26. jula, na vožnji biciklom do Deliblatske peščare, to jest naselja Leanka, udaljenog 7-8 kilometara od Dolova. Tu se već ulazi u sferu Bojana Vojnova, studenta poljoprivrednog fakulteta, koji će u okviru svoje manifestacije „U smiraj dana” upriličiti ekološke edukacije.

Svoja znanja stečena na studijama imformacione i komunikacione tehnologije školarcima će pokušati da prenese Ana Đakov. Ona je bila praktikant i prošle godine, a tada joj je tema bila pomalo zaboravljen način komunikacije – pisanje pisama.  

U dolovačkoj kulturnoj ustanovi akcenat se stavlja upravo na rad sa najmlađima. Pored radionica za decu školskog uzrasta održavaju se i redovne radionice za mališane predškolskog uzrasta sredom i četvrtkom od 10 časova.

Autor: Nikola RadonjinPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.