Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lista loših direktora na sajtu APR-a - | K-013 Portal

Lista loših direktora na sajtu APR-a

Na sajtu APR od danas je dostupna i lista loših direktora koji su svojim poslovanjem uništili preduzeća, prevarili partnere ili zaposlene.

U elektronskoj bazi APR-a osim direktora moći  da se nađu i vlasnici firmi, članovi nadzornih odbora ukoliko su protiv njih izrečene krivične, prekršajne ili upravne sankcije, i takvim rukovodiocima biće izrečene privremene mere, poput zabrane poslovanja, osnivanja novih firmi ili raspolaganje novcem.

Pojedini podaci o privrednim društvima i preduzetnicima biće dostupni, dok drugi, poput onih iz kaznenih evidencija, neće biti javni zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, piše Blic.

U centralnoj evidenciji privremenih ograničenja pravnih lica biće dostupno ime vlasnika ili direktora, kao i osnov po kome je upisan.

APR je odgovorna za formiranje sistema, a upis podataka će se vršiti po službenoj dužnosti.  U evidenciji će biti upisani podaci o licu s privremenim ograničenjem, o pravnom osnovu, datumu donošenja, pravnosnažnosti ili izvršnosti akta kojim je određeno privremeno ograničenje prava.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.