Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ljiljana Spasić dobitnica nagrade "Osvajanje slobode" - | K-013 Portal

Ljiljana Spasić dobitnica nagrade "Osvajanje slobode"

Izvršnoj direktorki organizacije građanskog društva "Građanska akcija Pančevo" Ljiljani Spasić je uručena nagrada "Osvajanje slobode" Fonda "Maja Maršićević Tasić" u Ustanovi kulture Parobrod.

U ime žirija Spasićevoj je nagradu uručila prošlogodišnja dobitnica i predsednica žirija Danica Vučinić.

Nagrada osvajanje slobode već 16. godinu za redom dodeljuje se ženama zaslužnim za afirmaciju demokratije, ljudskih prava i tolerancije u političkoj komunikaciji, 24. septembra - na dan izborne pobede 2000. godine nad režimom Slobodana Miloševića.

Nagradu su prethodnih godina, pored ostalih dobile, Ružica Đinđić, Lila Radonjić, Mirjana Karanović, Borka Pavičević, Aida Ćorović, Olja Bećković, Srbijanka Turajlić, a sve zajedno učestvovale su u radu žirija.

Nakon prijema nagrade Spasićeva je rekla da će njena organizacija nastaviti da sprovodi akcije i deluje podsećajući da živimo u periodu planetarne krize.

"Kako pitanja slobode i prava počinju tamo gde se završavaju prava i slobode drugog, neophodno je da verujemo da su mogući ideali kojima težimo, navela je Spasić.

Dobitnica nagrade, prema navodima Fonda, je aktivistkinja organizacije koja promoviše vrednosti građanskog društva, kulturu mira, nenasilja, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, i neophodnost suočavanja sa ratnom prošlošću.

V.J.P.

 Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.