Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Manifestacija “Čuvajmo ozon, čuvajmo naše zdravlje” - | K-013 Portal

Manifestacija “Čuvajmo ozon, čuvajmo naše zdravlje”U Domu omladine u Pančevu, u petak, 16. septembra u 13 sati počeće finalna manifestacija, kao jedna od aktivnosti na projektu „Čuvajmo ozon, čuvajmo naše zdravlje“.  U okviru manifestacija profesorka geografije Branka Marković održaće predavanje o ozonskom omotaču, njegovom nastanku, ugroženosti, štetnosti UV zračenja i načinima zaštite ozonosfere. 

Učenici pančevačkih škola pripremiće zanimljive prezentacije o ugroženosti životne sredine, a program će osvežiti muzičke tačke hora Isidorine škole koji predvodi profesorka Tatjana Arsić.  U eko kvizu učestvovaće i srednjoškolci sa profesorkom Stojankom Ruptak.

Reč je o projektu Pokreta gorana i centra volontera Pančevo koji je sufinansiran na konkursu Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva.

U okviru projekta volonteri ove organizacije održali su niz radionica i predavanja u pančevačkim osnovnim školama na kojima su predstavili kampove, eko škole i projektne aktivnosti koje se realizuju tokom cele godine, a jedno od predavanja u svakoj od škola bilo je na temu na temu zaštite ozonskog omotača.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.