Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MKUD „Petefi Šandor” obeležava sedamdeseti rođendan - | K-013 Portal

MKUD „Petefi Šandor” obeležava sedamdeseti rođendanProslava jubileja uz dobru muziku i domaću hranu

Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor”, u sklopu obeležavanja sedamdesetog rođendana, danas i sutra organizuje prigodne programe.

Proslava velikog jubileja počela je u petak, 16. septembra, oko podneva, ispred prostorija pomenutog udruženja u Ulici cara Lazara 19. Tamo se odvijaju četvrti „Dani zimnice”, a na tezgama su pored meda i vina, izložene i rukotvorine vrednih članica društva, koje su građanima ponuđene po izuzetno prihvatljivim cenama. Tako za teglu pravog domaćeg (ljutog ili slatkog) ajvara treba izdvojiti svega 400 dinara; ljutika košta 200, pekmez od kajsija 300 (od šljiva – 250), slatko – 150, a tu su i domaći sokovi od zove i raznog voća… Posetioci mogu da degustiraju i mađarsko gulaš (porcija je 200 dinara), kao i tradicionalno testo pod nazivom langoš za 150 dinara.

Prema rečima koordinatorke ovog projekta Magdalene Vasilčin Doža, prodaja ide sasvim solidno, a isto to (kao i čuveni „motani” kolač – kurtoš) Pančevci, bez obzira da li su članovi društva ili ne, moći će da probaju i u subotu, 17. septembra, između 11 i 18 sati.

Biće upriličen i kulturni program, pa će od 16 sati pevati mešoviti hor MKUD-a „Petefi Šandor”, a u 20 sati, u velikoj sali prostorija društva, pozorište „Madač” iz Zrenjanina interpretiraće odlomke iz operete „Kraljica čardaša”.

(Izvor: Pančevo.Online / J.B.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.