Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mladi doktor iz Katara na usavršavanju u bolnici u Pančevu, šta ga dovodi na jug Banata - | K-013 Portal

Mladi doktor iz Katara na usavršavanju u bolnici u Pančevu, šta ga dovodi na jug Banata

opsta bolnica pancevo, amdzad parvals, katar

U sklopu projekta razmene mladih doktora, koji je pokrenuo najpoznatiji instruktor na svetu za laparoskopsku hirurgiju raka debelog creva doktor Amdžad Parvajs, lekar iz Katara je za svoje usavršavanje odabrao Opštu bolnicu u Pančevu.

Mladi doktor Munzir Obaid u pančevačku bolnicu je došao iz Univerzitetske klinike u Kataru. Ovde će biti dve nedelje i zajedno sa našim hirurzima učiće nove tehnike lečenja koje će moći da primeni u svojoj zemlji.

"U Kataru nemam priliku da vidim otvorenu hirurgiju. U poređenju sa bolnicom iz koje dolazim ovo je manja ustanova i slabije opremljena, ali ovde sam sa doktorom Minjom prvi put radio otvorenu operaciju kao glavni hirurg. Kod nas se radi laparoskopski, a ovde učim nove metode, koje prvi put vidim", kaže doktor Obaid.

Ističe da su svi ljubazni, da mu pomažu i da će se sa lepim utisima vratiti u Katar.

"Pod mojim nadzorom prvi put je operisao otvorenu žučnu kesu. Operacija je dobro prošla i on se dobro snašao, pratićemo dalje stanje pacijenta", kaže dr Minja Stojanović, načelnik odeljenja hirurgije Opšte bolnice u Pančevu.

Doktor Mladen Janjić u Pančevu je organizovao već osam radionica laparoskopske hirurgije na kojoj učestvuju brojni hirurzi iz čitavog sveta.

Zahvaljujući tome zadobio je poverenje i najpoznatijeg iz te oblasti profesora doktora Amdžada Parvajsa iz Velike Britanije, koji sad ovde šalje mlade lekare na obuku.

"Dobio je preporuku da ovde mladi doktori mogu da nauče jednu poštenu opštu hirurgiju. Na klinici u Londonu nema mladog lekara koji ne zna za Pančevo i Srbiju i tamo smo već na dobrom glasu već godinama", kaže za RTS dr Mladen Janjić, hirurg.

Direktor Slobodan Ovuka podsetio je da je bolnica u Pančevu jedina neklinička ustanova koja je referentna za edukaciju laparoskopske hirurgije.

"Boravak doktora iz Katara koji će kod nas još više da nauči iz te oblasti je potvrda visokog renomea koji naaš bolnica nosi već godinama", rekao je doktor Ovuka.

Zahvaljujući razmeni mladih lekara i naši doktori odlaze na usavršavanje u London, gde u poznatim kliničkim centrima stiču nova znanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.