Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MO Narodne stranke u Banatskom Novom Selu oštro osuđuje pretnje pripadnicima rumunske nacionalne manjine - | K-013 Portal

MO Narodne stranke u Banatskom Novom Selu oštro osuđuje pretnje pripadnicima rumunske nacionalne manjine

saoptenje, narodna stranka pancevo

Mesni odbor Narodne stranke iz Banatskog Novog Sela, u saopštenju upućenom K-013 portalu, oštro osuđuje pretnje koje su izrečene pripadnicima rumunske nacionalne manjine, na nacionalnoj frekvenciji.

"Naime, u redovnom programu na nacionalnoj frekvenciji građani su mogli da čuju da su pripadnici rumunskog naroda izdajnici, kao i da im u Srbiji nije mesto. Smatramo da su ovakve fašističke izjave, koje raspiruju mržnju i pozivaju na podele u narodu skandalozne i zahtevamo od nadležnih institucija da procesuiraju sve koji su u ovakvim izjavama učestvoali. Narodi Srbije i Rumunije, naročito u našem naseljenom mestu, već vekovima žive u miru, uz međusobno poštovanje i toleranciju i ne smemo da dozvolimo da nas pojedini mediokriteti, koji sanjaju povratak devedesetih godina, poremete u našem suživotu.

Takođe, apelujemo na sve organizacije bilo one političke ili neke druge, da osude ovakvu retoriku i da se oštro usprotive raspirivanju nacionalne, verske, ali i svake druge vrste diskriminacije. Samo zajedno i složno možemo pobediti ovakve mračne i duboko nesrećne poteze aktuelnog režima i njihovih saradnika.

Banatsko Novo Selo je uvek bilo multikulturalno i tako će i ostati. Zajedno možemo mnogo i zato ćemo, kao i svih prethodnih godina i vekova i sada biti zajedno, kako bismo pobedili sve one koji žele da nas zavade i naruše nam mir", navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.