Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nakon zahteva pančevačkih demokrata smenjen v.d. direktor Doma zdravlja Pančevo dr Stojan Višekruna - | K-013 Portal

Nakon zahteva pančevačkih demokrata smenjen v.d. direktor Doma zdravlja Pančevo dr Stojan Višekruna

demokratska stranka pancevo, stojan visekruna

Demokratska stranka Pančevo pozdravlja odluku Vlade AP Vojvodine kojom je smenjen v.d. direktor Doma zdravlja Pančevo dr Stojan Višekruna. Do smene doktora Višekrune došlo je samo par dana od kako su demokrate pozvale na njegovu smenu ili ostavku.

"Zbog sujete, nestručnosti i nebrige za zdravlje građanki i građana Pančeva, primarna zdravstvena zaštita u Pančevu je na "aparatima za disanje". Naprednjačka vlast brigu o zdravlju Pančevaca pokazuje tako što ostaje nema i ništa ne preduzima kako bi se podigao kvalitet usluga zdravstvene zaštite u Pančevu. Umesto da nešto preduzmu oni mirno posmatraju redove ispred "Covid19" ambulanti u jeku epidemije kada brojevi zaraženih obaraju sve rekorde, građanke i građani se leče preko telefona, ako im se izabrani lekar uopšte javi, bez adekvatnih pregleda i laboratorijskih analiza.

Demokratska stranka Pančevo poziva novoimenovanu v.d. direktorku dr Zoricu Sokić da zdravlje građanki i građana Pančeva stavi ispred ličnih i naprednjačkih interesa, tako što će stvoriti uslove da oni kojima je pomoć potrebna istu dobiju na adekvatan i kvalitetan način, da budu pregledani i budu urađene potrebne laboratorijske analize, a za lekare i osoblje da obezbedi bolje uslove za rad.

Pozivamo da se prošire kapaciteti postojećih "Covid19" ambulanti i/ili otvore nove, kao i da se otvori dečija "Covid19" ambulanta, umesto da se svi sa simptomima "Covid19" infekcije pozivaju da sačekaju sa javljanjem lekaru", navodi se u saopštenju DS. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.