Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka Pančevo: Mladi su pokretači promena! - | K-013 Portal

Narodna stranka Pančevo: Mladi su pokretači promena!

narodna stranka pancevo

Gradski odbor Narodne stranke podržava inicijativu koju su podnele nevladine organizacije i pojedinici, gde zahtevaju da se ponovo uspostavi rad Kancelarije za mlade.

Naime, zahvaljujući omladinskom aktivizmu, naš grad je 2007. godine bio prvi koji je otvorio Kancelariju za mlade. Aktivnom omladinskom politikom, Pančevo je 2009. godine dobilo prestižnu nagradu ’’MladGrad’’, zbog izuzetnih rezultata kako nevladinog sektora, tako i same Gradske uprave.

Trenutna vlast je više puta pokazala da joj je briga o mladima na poslednjem mestu, a jedan od dokaza jeste i nepostojanje Kancelarije za mlade više od godinu dana. Sramotno je da grad, koji je poslednjih petnaest godina poznat po omladinskom aktivizmu, dođe u ovakvu situaciju.

Zahtevamo od nadležnih, da ozbiljno shvate ovu inicijativu nevladinog sektora i da hitno i bez odlaganja uspostave rad ove kancelarije. Jasno nam je da kroz rad ove kancelarije ne mogu da završavaju svoje sumnjive finansijske poslove, ali ih upozoravamo da mladi ne smeju biti moneta za potkosurivanje, već se u njih mora ulagati, kako bismo učinili sve da ostanu u svom gradu i svojoj zemlji.

Pružamo punu podršku nevladinom sektoru i očekujemo hitnu reakciju nadležnih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.