Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nesavesno održavanje drveća u Pančevu od strane JKP "Zelenilo" uzrokuje ozbiljne bezbednosne probleme - | K-013 Portal

Nesavesno održavanje drveća u Pančevu od strane JKP "Zelenilo" uzrokuje ozbiljne bezbednosne probleme

jkp zelenilo pancevo, jkp zelenilo, pancevo, sluzba za visoku vegetaciju, pad drveca

Nestručno održavanje stabala u Pančevu od strane JKP "Zelenilo" predstavlja alarmantno stanje koje je u poslednja dva meseca rezultiralo katastrofalnim posledicama. Ovo javno preduzeće, koje bi trebao brinuti o zelenim površinama i drveću u gradu, umesto toga pokazuje zapanjujuću nebrigu i ignoranciju prema bezbednosti i imovini građana.

Nesumnjivo je da je nedovoljno pažnje posvećeno održavanju drveća. Stabla koja su godinama trula, oslabljena i zaražena bolestima nisu dobila adekvatnu negu, a rezultat toga postaje sve očigledniji sa svakim jakim vetrom ili olujom. Očekivalo bi se da stručnjaci u JKP "Zelenilo" prepoznaju znakove slabosti i preduzmu potrebne mere kako bi se osigurala stabilnost i bezbednost drveća.

Kako se vremenske neprilike pogoršavaju, sve je više stabala koje padaju kao kule od karata. Grdosija koja bi trebala biti čuvar prirode i simbol zdravog ekosistema postala je pretnja za građane i njihovu imovinu. Automobili su zgnječeni, krovovi su razvaljeni, a javna infrastruktura je uništena, sve zbog nebrige i nemara onih koji su zaduženi da se staraju o visokoj vegetaciji. .

Nadoknada štete postaje gotovo nemoguća misija za mnoge građane. Bez obzira na pravne mehanizme, činjenica je da će mnogi ostati prepušteni sopstvenoj sudbini dok se suočavaju sa posledicama koje su potpuno izvan njihove kontrole. Ova situacija pokazuje kako nekompetentnost i nedostatak odgovornosti mogu imati stvarne, negativne posledice na svakodnevni život građana.

Nema izgovora za ovakvo stanje stvari. Građani zaslužuju da im se obezbedi siguran okoliš i zaštita od potencijalno opasnih situacija koje se mogu izbeći pravilnim održavanjem. JKP "Zelenilo" mora odgovarati za svoje propuste i hitno preduzeti korake kako bi se popravila situacija. Inače, postavlja se pitanje zašto uopšte postoji ako ne može da ispuni osnovni zadatak za koji je osnovano – očuvanje prirodnih resursa.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.