Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nikola i Kole dronom dopremili lekove stanovnicima Bele stene (VIDEO) - | K-013 Portal

Nikola i Kole dronom dopremili lekove stanovnicima Bele stene (VIDEO)

Možete li da zamislite život na -30 stepeni, okruženi ledom, bez struje, pijaće vode, hrane i lekova? Koliko god vam bilo nezamislivo i daleko, tako živi desetak zaljubljenika u prirodu poslednjih dana na samo 12 kilometara od centra Pančeva.

Otkad je led okovao Dunav, stanovnici na adi "Čakljanac", poznatijoj kao Bela stena, odsečeni su od sveta.

Tri januarska dana preživeli su na debelom minusu, a njihov subjektivni osećaj im je govorio da je temperatura čak -50 stepeni.

Pripremljeni na ovakve vremenske (ne)prilike, stanovnici su unapred obezbedili zalihe ogreva, hrana im je dopremljena helikopterom, ali su im nedostajali lekovi.

Iako ovo naselje broji oko 250 vikendica koje su u letnjem periodu pune, u ovo vreme na desnoj obali Dunava živi svega 12 ljudi starosti između 40 i 75 godina koji nisu zaboravljeni od svojih prijatelja.

Naime, Pančevci Nikola Stoilković i Milan Kostić, danas su dronom prebacili lekove neophodne za redovnu medicinsku terapiju starijih stanovnika Bele stane.

Dok se dron približavao ostrvu, stanovnici puni nade pratili su njegovu putanju. Kada je kesa sa lekovima dospela u njihove ruke, radost sa obe strane nije izostala.

Pogledajte u videu kako je to izgledalo:

(Juznibanat)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.