Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NVO "Kareja": Pohvala za pančevačke policajce - | K-013 Portal

NVO "Kareja": Pohvala za pančevačke policajce

institut kareja, nvo kareja, pancevo, blokada puta, policija pancevo

Prema policiji smo često kritički nastrojeni, ali policajce treba i pohvaliti. Evo prilike za to.

U vezi sa blokadom saobraćaja u Pančevu koju su .27. novembra organizovali građani kako bi iskazali nezadovoljstvo Zakonima za koje smatraju da su štetni; Institut za istraživanje korupcije Kareja kao ekspertska organizacija civilnog društva pažljivo je posmatrala navedeni događaj i javno iznosi svoju ocenu policijskog postupanja.

"Naši sugrađani policajci iz Pančeva, građanima poznati, neki i popularni, obavili su svoj zadatak apsolutno profesionalno. Posebno je uočena brza reakcija nekoliko pripadnika saobraćajne policije radi uspostavljanja bezbednosti kako za učesnike u saobraćaju, tako i za okupljene građane. S toga, javno pohvaljujemo uniformisane policijske službenike koji su učestvovali u obezbeđenju navedenog događaja.

Ova ocena, posebno dolazi do izražaja kada gledamo nemile, gotovo ratne scene sa blokada saobraćajnica u nekim drugim gradovima.  To u Pančevu nikako ne bi smelo da se desi, i na tome svi moramo da radimo, kako bi se pre svega uspostavio odnos poverenja između policije i građana.

Takođe ovom prilikom pohvaljujemo i građane Pančeva koji su istrajno i dostojanstveno iskazali svoje nezadovoljstvo, vodeći računa da učesnicima u saobraćaju omoguće prolaz iz humanih razloga; tako je propušteno jedno vozilo u kome se nalazila trudnica.

Građani Pančeva, i građani – građani i građani – policajci,  treba jedni druge da razumeju, poštuju i u granicama svoje moći i ovlašćenja pomognu. Tako je bilo juče, tako neka bude stalno.

Na kraju, nadamo se da će građani prilikom komentara, još jednom pokazati da je Pančevo gospodski grad, te da neće iskoristiti ovu priliku da u svojim komentarima iskažu negativne primere policijskog postupanja. Za to će imati pravu priliku u okviru posebnog istraživanja", navodi se u saopštenju K-013 portalu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.