Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obaveštenje za poreske obveznike o prispeću rate - | K-013 Portal

Obaveštenje za poreske obveznike o prispeću rate

Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva obaveštava poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica da 14. novembra (ponedeljak) dospeva četvrta rata za porez na imovinu za 2016. godinu i iste moli da blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate kao i pokretanje prekršajnog postupaka.

Uplatnice sa iznosom duga su odštampane i u toku je dostava

Poreski obveznici koji su do 04.07.2016. godine podneli zahtev da plate dugovani porez na rate kako bi ostvarili pravo na otpis celokupne kamate a još uvek nisu dobili rešenje (125 obveznika) za rate ne plaćaju iznos koji je na uplatnici jer isti predstavlja njihov ukupan dugovani porez na imovinu na dan 14.11.2016. godine već plaćaju iznos iz rešenja za porez na imovinu za 2016. godinu za četvrtu ratu.

Skreće se pažnja poreskim obveznicima kojima su uručena rešenje za plaćanje dugovanog poreza na rate da obavezno: izmiruju mesečne rate do datuma iz rešenja i do 14. novembra uplate iznos sa uplatnice za četvrtu ratu za porez na imovinu za 2016. godinu.

Takođe se obaveštavaju poreski obveznici koji nisu podneli zahtev da plate dugovani porez na rate a nisu u propisanim rokovima plaćali obaveze da iznos za uplatu čini neplaćena glavnica po rešenjima uvećana za kamatu obračunatu u skladu sa zakonom i iznos četvrte rate za porez na imovinu za 2016. godinu. Ovi poreski obveznici takođe mogu podneti zahtev da dugovani porez plate na rate uz otpis 50% kamate.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.