Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obeležen Svetski dan deteta u školi “Borisav Petrov – Braca” - | K-013 Portal

Obeležen Svetski dan deteta u školi “Borisav Petrov – Braca”

borisav petrov braca, svetski dan deteta

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća, posetila je Osnovnu školu “Borisav Petrov – Braca” u Pančevu, povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta.

Učenici i nastavnici škole su organizovali takmičenje i izložbu likovnih radova na temu dece i dečijih prava i pripremili program za ovu priliku. Izabrana su i tri najbolja likovna rada, a deca nagrađena prigodnim poklonima.

– Svetski dan deteta je 20. novembra, ustanovljen je još davne 1954. godine od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Inače, datum je ustanovljen sa ciljem da se na ovaj dan, ali i svih dana u godini skrene pažnja na život dece u društvu i odgovornost društva prema deci i njihovom odrastanju i školovanju. Danas smo u školi “Borisav Petrov – Braca”, došli smo da posetimo decu, da budemo u žiriju za dodelu nagrada za likovne radove povodom Svetskog dana deteta. Treba znati da u ovoj školi preko 60 odsto dece dolazi iz osetljivih porodica, iz osetljivih socijalnih grupa o kojima grad brine tokom čitave godine kroz razne programe socijalne zaštite, kako o njihovom školovanju, tako i o njihovom odrastanju, izjavila je mr Tatjana Božić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.