Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odloženo suđenje po tužbi novinara Nenada Živkovića protiv portala ePančevo i njegovog urednika Aleksandra Čupića - | K-013 Portal

Odloženo suđenje po tužbi novinara Nenada Živkovića protiv portala ePančevo i njegovog urednika Aleksandra Čupića

sudjenje, nenad zivkovic, epancevo, aleksandar cupic

Aleksandar Čupić, glavni urednik portala epancevo.rs nije se pojavio na današnjem suđenju u postupku koji protiv njega vodi novinar portala Pančevo siti Nenad Živković. Čupić je tražio odlaganje zbog zdravstvenih razloga, prenosi Cenzolovka.

Sledeće ročište zakazano je za 19. maj.

Nenad Živković podneo je četiri tužbe zbog povrede ugleda i časti protiv portala epancevo.rs i njegovog urednika Aleksandra Čupića i protiv RTV Pančevo i bivšeg urednika te televizije Miroslava Milakova zbog tekstova objavljenih od maja do oktobra 2019. godine u tim medijima u kojima je nazivan najpogrdnijim imenima („smradom”, „promoterom nasilja”, „lažnim borcem za mir”, „profesionalnim opozicionarom”…)

U iskazu pred sudom u oktobru prošle godine Čupić je rekao da stoji iza svake napisane reči, da nije shvatao da je Živković uvređen, već da je mislio, kako je objavila Cenzolovka, da je to debata dva novinara – „on je pisao o meni, ja sam pisao o njemu”.

U drugom postupku koji Živković vodi protiv Aleksandra Čupića i firme Open View d.o.o. iz Vršca, izdavača portal epancevo.rs, tuženi se nisu pojavili na ročištu koje je održano krajem marta, niti su opravdali izostanak. Sudija je zaključio glavnu rasravu, a presuda bi trebalo da bude doneta u roku od mesec dana.

U postupku protiv RTV Pančevo, Viši sud je u oktobru prošle godine presudio u korist Nenada Živkovića. Nakon žalbe i tuženih i tužitelja zbog niskog odštetnog zahteva od 80.000 dinara, o predmetu odlučuje Apelacioni sud u Beogradu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.